Ítélkezési szünet III. - Női kérdések válóper beadása előtt!

 

Ismét vége felé közeledik az ítélkezési szünet.    Párhuzamosan egy rossz házasság végén szaporodnak a válasz nélküli női kérdések, ideje tenni a válóper beadása körül.

 

Ilyenkor nem a  problémás feleség, problémás nő az igazi ok,hanem a házasság évei alatt megrongálódott emberi méltóság a házasságon belül, illetve a problémás tartásdíj, problémás adósság!

Sokan ismerték meg interneten a válóperes formanyomtatványt (közel 28 oldal), de az észrevételek a nyomtatvánnyal összefüggésben személyes megbeszéléseinken igen vegyesek.

Talán ezért is jó kezdeményezés, hogy az OBH javasolta ésszerűsíteni a válóperes formanyomtatványt.,

 

Önt is meglepné, ha postán megküldött végzésben írásban meghatározott napon sorba állna a vidéki városi bíróságon, hogy személyesen mondja jegyzőkönyvbe válási ellenkérelmét, az egyértelmű szándékát a bírósági közvetítésre kötelezésre - s hosszas várakozás után 28 oldal paksamétával elküldik onnan?!

Volt olyan ügyfél, aki erről számolt be  panaszában....

Hangsúlyozni kell, hogy a takarékos válás nők számára a komplex válás. (Házasság felbontása és vagyonmegosztás egyezségén alapuló bírósági határozat.)

Iskolakezdés, az ősz a szétváló szülők számára egyik aktuális válási kérdéssé teszi a gyermektartásdíj ügyét!

 

Ítélkezési szünet vége a nők számára a megnyíló határidőket, közelgő bíróság előtti tárgyalásokat jelenti.

Gyermektartásdíj ádáz bíróság előtti viták tárgya, ha a jó megoldás, a válási pereskedésen kívül jó válási kommunikációval érdemi egyezség, megállapodás nem jön létre.

Tartásra kötelezett érdekeinek védelme fontos része a bírósági mérlegelésnek ilyen esetekben.      Nem lehet elvitatni, hogy a gyerek neveléséhez önmagában a tartásdíj szinte mindig kevés.

Tartásdíj alapja  ezért szerteágazó, de különösen a munkabér (bérpótlék stb.) 

Ősszel nagyon hiányzik a gyerek számára, gyerek neveléséhez a meg nem érkező tartásdíj - erről nagyon sok anya mesélhetne!

 

Nő számára a válási ügyfélszolgálat (felkészült szakemberekkel pl. orvos, közgazdász,ügyvédek, jogászok,mentálhigiénés szakemberek és műszaki szakértők stb.) komoly lehetőség a házasság felbontása, vagyonmegosztás esetekben! 

Nő válóper első időszakában, válási kommunikáció - magatartás válóperes tárgyalásokon - a szülői jogok területén és a vagyoni elszámolás kérdései területén számíthat nehéz folyamatra.    

 Ügyfél bejelentkezés, kapcsolatfelvétel hétköznapokban: 06-305-992-842 (munkaidőben 10h-18h) 

E-mailben is bejelentkezhet a válás gondjaival: valas.no@eposta.hu

 Segítsen ismerősének, kolléganőjének, barátnőjének és az ő gyerekeiknek - adja át neki elérhetőségünket!