Dolgozó nők, háztartásbeli nők és válóperes kereset! Gondolkodni érdemes!

 

Sok szó esett nálunk is gyorsjelentéseinkben az új Pp. hatásairól, a válásokra vonatkozó tapasztalatokról.

Dolgozó nők kérdései, háztartásbeli nők kérdései jellemzően a válás takarékossá tétele, a válás megindítása, a válás menete körül fogalmazódnak meg elsőként. Női információk ne bulvár magazinokból származzanak - ez egy szakmai célunk!

Személyes válási konzultációkon válik egyértelművé, hogy a tényorientált válási kommunikáció lehet eszköz a takarékos váláshoz, azonban a jó és sikeres válás a nők számára mindig a komplex válás! (Házasság felbontása részletei+ vagyonmegosztás egy körben.)

Válás a vagyonmegosztás kérdései lezárása nélkül jellemzően csak félmegoldás, a nő élete nem válik problémáktól mentessé.(Későbbi közös tulajdon komoly tere a lezáratlan érzelmek indulataitól fűtött bosszúnak, anyagi veszteségeknek stb.)

 

Egy válás előtt, a válóperes kereset postai megérkezése idején a dolgozó nők, háztartásbeli nők számára nagyon fontos a válási kommunikáció javítása, a válásra való személyes felkészülés. (Pl. gyászoldó programok, szakértőkkel nyitott szakkérdések  tisztázása stb.)  Erről itt is olvashat!

A házasság válsága idején válóperes kereset beadása, vagy kereset beadásával kivárás elsősorban a nők személyes és munkatársainkkal folytatott válási kommunikációs állapot értékelése után eldöntendő.(Szakítás és gyász feldolgozás helyzete, házassági válságban a kommunikáció állapota stb.)

Ha a bíróságtól megérkezik postai úton a válóperes kereset, a rendelkezésre álló 45 nap első percétől a cselekvés ideje a nők számára!

 

 

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nem a válóperes formanyomtatvány, hanem az azt megelőző válási kommunikáció, a házasság sajátosságaiban lényeges szakkérdések válaszai, a válásban a nő szándékai kibeszélése, megbeszélése az egyik fontos szempont ebben az időszakban.

A másik szempont, hogy az előbbiekben részletezett kérdések  szakembereinkkel való konzultációs feldolgozása után, a válásban a háztartásbeli nők, dolgozó nők részéről a bírósággal konstruktív,tényorientált válaszok fogalmazódjanak meg!              Erre a bíróság által biztosított 45 nap nagyon rövid idő a gyakorlatban!

 

Nincs rosszabb, mint az átgondolatlan válás a dolgozó nő életére nézve.........átgondolatlan nyilatkozatok akár személyesen a bíróságokon kijelölt időszakban, szóban előadva.

 

Válóperes kereset előtt a házasság válsága - Nyugodt válóperre felkészülés - Rossz házasság utáni válási esetek - Szülői vitákban – Nagyszülők láthatási vitáiban – Válóperes ügyekben – Vagyonmegosztások vitáiban!

Bejelentkezés saját üggyel, válással, válóperrel: 06-305-992-842(hétköznapokon 10-18h) valoperek@gmail.com                Adja tovább kolléganőinek, barátnőinek!