Válóper előtt, válóperes tárgyalás után a nő jól teszi, ha mérlegel!

Általában a nők tesznek meg kereset beadással válási lépéseket a bíróságon, de fordítva is előfordul, hogy a még várakozó feleség megdöbbenéssel veszi át a másik fél által kezdeményezett válóper bírósági iratait, küldeményeit!

KÖZÖS CSALÁDI HÁZ  ELADÁSA UTÁN, SZÉTKÖLTÖZÉSNÉL MÉG A BÍRÓSÁGI, HIVATALOS KÜLDEMÉNY KIPOSTÁZÁSA, POSTAI ÁTVÉTELE IS GONDOT JELENTHET!

 

Első kitűzött bírósági tárgyaláson megismerni közvetlenül a másik állításait,a házasságból kiragadott hátrányos  témákat megrázó élmény a nő számára.

Nő jogai, nő érdekvédelme a részben az ideiglenes intézkedések iránti kérelemmel, részben az okos szokások kialakításával valósul meg a válóperek eseteiben.

 

Ha a közös  lakásból félelemből, indulatból, vagy más kétes okok, körülmények miatt (rejtett családon belüli erőszak stb.) a nő elköltözött, akkor jogai gyakran sérülnek, míg a bíróságon előkerülnek a vele szembeni ideiglenes intézkedések iránti kérelmek. (Kapcsolattartás korlátozása stb.)

Egy anya számára legfontosabb, hogy ne maradjon egyedül ilyen helyzetben!

 

A kapcsolattartás jó szokásait két tárgyalás  között is elő lehet készíteni, ennek jó módja a válásban, a per kiváltó válási stratégia szerinti, válóperes mediáció szakembereinek megbízása. 

Válóperes tárgyalások között a bíróság előtti kedvezőbb kép megtartása miatt, még a titkoltan agresszív másik oldal is hajlandó gyakran a válási mediációra, tehát a kapcsolattartásban elérhetőek lesznek részeredmények!